Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
90 min.

Ongelofelijk verrukkelijk vegetarisch Italiaans recept!


Ingrediënten:

  • 2 aubergines (evt verschillende kleuren)
  • 4 sjalotten (kleingesneden)
  • 2 knoflooktenen (fijngesneden)
  • 8 basilicumblaadjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 bol echte buffelmozarella

Bereidingswijze:

1Snij de aubergine in plakken van ongeveer een halve cm en bestrooi met zout en laat uitlekken (de bittere smaak wordt zo verwijderd) – ongeveer 30 minuten. Verwarm de oven voor op 180C.

2Aubergines Spoel de stukken aubergine af en dep droog. Bestrijk met olijfolie (niet te veel) en leg ze 20 minuten in de hete oven (ze moeten een beetje zacht zijn geworden, maar niet té zacht). Tomatensaus Snij de sjalotjes fijn. Laat een dikke zware pan heet worden en doe er een flinke scheut olijfolie in. Bak de sjalotten (fruiten) en voeg de knoflook toe. Laat even sudderen. Voeg het blik gepelde tomaten toe en maak de kleine tomaten klein met een houten lepel. Voeg de suiker toe en laat geheel ongeveer 20 minuten op zacht vuur sudderen, zodat saus een beetje indikt. Voeg op het laatst de basilicumblaadjes en zout en peper naar smaak toe.

3Vet een ovenschaal in met olie en maak lagen van respectievelijk de auberginestukken, mozarella, tomatensaus, parmezaanse kaas. Je kunt op deze manier ongeveer 2 lagen maken. Eindig met een mengsel van het laatste beetje Parmezaanse kaas en het broodkruim. Bovenop leg je de vlokken boter en plaats de schaal ongeveer een half uur in de hete oven. Laat even afkoelen alvorens te serveren (zo lopen de smaken een beetje terug in de aubergine).

Opbrengst:

3 broodjes