Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
45 min.

De antioxidanten uit de wortelgroenten in deze soep helpen beschermen tegen chronische ziekten.


Ingrediënten:

  • 1 eetl. plantaardige olie
  • 1 ui, kleingesneden
  • 3 wortelen, geschild, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 8 dl kippenbouillon, ontvet
  • 400 g tomaten uit blik, kleingesneden

Bereidingswijze:

1Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Bak hierin de ui, wortelen en bleekselderij 5 min. Voeg de bouillon, tomaten, kipfilet, meiraap en basilicum toe. Pocheer de kipfilet hierin onafgedekt 15 min.

2Neem de kipfilet uit de pan en snijd hem in stukjes. Voeg de noedels toe en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 2 min. voor het einde van de kooktijd de stukjes kip toe. Breng de soep op smaak met de peper.

Opbrengst:

4 broodjes