Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
20 min.

Dit recept gaf mijn grootmoeder mij meer dan 60 jaar geleden. Zeer eenvoudig te maken en kan op elk moment worden geserveerd als ontbijt, brunch, lunch of gewoon als tussendoortje.


Ingrediënten:

  • 250 gr fijn geraspte courgette (ongeschild)
  • 4 grote eieren, losgeklopt
  • 100 gr bloem
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1Klop de eieren in een grote mengkom. Voeg de geraspte courgette toe en meng goed met een vork. Voeg bloem, suiker, zout en olijfolie toe en blijf goed mengen. Tenslotte voeg je het bakpoeder toe en roer je tot dit opgenomen is (niet kloppen). Het beslag heeft de consistentie van slagroom.

2Verwarm een bakplaat of koekenpan op matig-hoog vuur. Wrijf in met olijfolie vóór het bakken van elke pannenkoek. Gebruik ongeveer 2 eetlepels beslag voor elke pannenkoek. Bak tot er belletjes beginnen te vormen, ongeveer 1½ minuut, draai de pannenkoek om en bak nog eens 1 tot 1½ minuut tot de pannenkoek gaar is. (Pas de warmte van de kookplaat aan, afhankelijk van het type bakplaat of koekenpan die je gebruikt.)

3Wanneer de pannenkoeken gaar zijn, besmeer je ze met wat gesmolten boter en serveer onmiddellijk of leg ze in een warme oven tot er meer pannenkoeken zijn gebakken. Serveer met jam, stroop en een klodder zure room of yoghurt.

Opbrengst:

16 broodjes