Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
40 min.
Klaar in:
155 min.

Rabarber en aardbeien gaan fantastisch samen. Deze taart smaakt heerlijk met wat vanilleijs. Laat de vulling echt 30 minuten staan, anders smaakt het naar meel.


Ingrediënten:

  • 300 gr bloem
  • 2 afgestreken theelepels bakpoeder
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • een snufje zout
  • 150 gr boter
  • 1 ei

Bereidingswijze:

1Meng voor het deeg de bloem en bakpoeder in een grote kom. Suiker, vanillesuiker en zout erdoor mengen. De boter (in blokjes) en het ei toevoegen en alles tot een samenhangend, soepel deeg kneden. Laat het deeg minstens 1 uur, of een nacht in de koelkast liggen.

2Bloem en suiker in een grote kom mengen. Rabarber en aardbeien toevoegen, alles goed mengen en 30 minuten laten staan.

3Verwarm de oven voor op 200 graden C en vet een springvorm in. Als het deeg gekoeld is, 2/3 van het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uitrollen tot een ronde lap. De bodem en zijkanten (tot de rand) met de lap deeg bedekken. Je kunt ook een taartvorm met een golvende rand gebruiken. rabarber-aardbeimengsel in de vorm doen en boter in vlokken over de vulling verdelen.

4Het resterende deeg uitrollen, in ca. 2 cm brede repen snijden en deze in ruitvorm over de taart leggen. Aan de rand goed vastdrukken. Bestrijk het deeg met eigeel en bestrooi met 2 eetlepels suiker.

5Bak de taart 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de taart lichtbruin is en begint te bubbelen. Oven uitdoen en de taart nog 15-20 minuten in de oven laten staan, zodat de vulling kan indikken. Op een rooster helemaal laten afkoelen.

Opbrengst:

1 broodjes