Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
165 min.

Blokjes van bereide polenta (gemaakt van maisgriesmeel en water) worden gegrild op de barbecue en bedekt met blauwe kaas. Je kunt dit ook heel goed onder de grill maken. Een eenvoudige en lekkere vegetarische toevoeging voor een zomerse barbecue. Bekijk ook de video van dit recept!


Ingrediënten:

  • 375 gr maisgriesmeel voor polenta
  • 2 eetlepels olijfolie, om mee te bestrijken
  • 150 gr blauwe kaas, in stukjes

Bereidingswijze:

1Bereid de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de polenta nog warm is, spreid je het gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat met opstaande rand (25 bij 30 cm), zodat het ongeveer 2 cm dik is. Laat stevig worden, of zet een nacht in de koelkast.

2Verwarm de barbecue voor.

3Snij de polenta in blokjes. Bestrijk elk blokje licht met olie en gril ze dan 1-2 minuten op de barbecue. Draai ze om en schep op elk blokje een theelepel blauwe kaas. Doe de deksel op de barbecue en laat de kaas in 30 minuten smelten. Leg de blokjes op een schaal en serveer.

Opbrengst:

30 broodjes