Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
40 min.

Geïnspireerd door de kleine garnalentoasts die in Chinese restaurants worden geserveerd, kunt u deze variant als voorgerecht of als hapje bij een drankje serveren aan uw gasten. Traditioneel worden de toasts gefrituurd, maar in deze moderne en gezonde versie worden ze in een hete oven gebakken tot ze krokant en goudbruin zijn.


Ingrediënten:

  • Garnalen-krabvulling
  • 85 g gepelde rauwe garnalen, heel fijn gesneden
  • 85 g vers wit krabbenvlees, in stukken verdeeld
  • 2 lente-uitjes, in dunne schijfjes gesneden
  • 1 flinke teen knoflook, uitgeperst
  • ½ kleine rode paprika, zonder zaden en in blokjes gesneden
  • ½ tl fijngeraspte citroenschil
  • snufje cayennepeper

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de garnalen, het krabbenvlees, de lente-uitjes, de knoflook, de rode paprika, de citroenschil, de cayennepeper en de room in een kom en meng alles goed, zodat een smeerbare pasta ontstaat. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij tot u klaar bent om het te bakken. (U kunt het mengsel ook van tevoren maken en maximaal 4 uur in de koelkast bewaren.)

2Meng de room en het ei tot een smeuïg mengsel. Doop het brood in het mengsel zodat het aan beide kanten is bedekt, en leg het op een ingevette bakplaat. Spreid het vismengsel gelijkmatig uit over het brood, tot aan de randen.

3Smeer het vismengsel aan de bovenkant lichtjes in met de rest van het ei-roommengsel en bestrooi het gelijkmatig met sesamzaad.

4Laat 20-25 minuten bakken, of tot de toast knapperig en goudbruin is. Snijd de toast in 8 driehoeken, leg ze op een schaal en serveer ze meteen, gegarneerd met de gescheurde lente-uitjes.

Opbrengst:

4 broodjes