Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
45 min.
Klaar in:
55 min.

Deze smakelijke, stevige soep is een vullend voorgerecht, maar ook een heerlijke lunch als u er sterk smakende kaas en knapperig brood bij serveert. Tomaten uit blik hebben een diepere kleur en sterkere smaak dan verse tomaten, vooral tijdens de koude wintermaanden. Bovendien zijn ze direct klaar voor gebruik.


Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie, extra vergine
  • 6 sjalotjes, fijngesneden
  • 85 g rode Camarguerijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 blik fijngesneden tomaten, circa 400 g

Bereidingswijze:

1Verhit de olie in een grote pan, voeg de sjalotjes toe en laat 4-5 minuten zachtjes bakken, of tot alles zacht is.

2Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels gelijkmatig met de olie zijn bedekt. Laat dan 30 seconden zachtjes bakken. Giet de wijn erbij en laat 30 seconden koken. Voeg dan de bouillon en de tomaten met hun sap toe.

3Breng aan de kook, dek af en laat 35-40 minuten sudderen, of tot de rijst net gaar is.

4Voeg de fijngehakte oregano of basilicum toe en breng op smaak met peper en zout naar wens. Schep de soep in kommen, voeg aan elke kom 1 eetlepel van de crème fraîche toe en leg er enkele blaadjes basilicum op. Serveer de soep heet.

Opbrengst:

4 broodjes