Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
45 min.
Klaar in:
180 min.

Deze soep, die meer op een stoofpot lijkt, is voedzaam genoeg om als maaltijd te eten, als je er wat lekker, knapperig brood bij serveert. De combinatie van lamsvlees, kruiden, citroen en de abrikozen geeft het de smaak van Noord Afrika.


Ingrediënten:

  • 100g gehakte gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 500g lamsgehakt

Bereidingswijze:

1Laat de abrikozen minstens 2 uur in het water wellen tot ze zacht zijn; uitlekken.

2Verhit de olijfolie in een grote, zware steelpan op middelmatig vuur. Roerbak hierin 1 minuut de knoflook, kaneel, komijn en paprikapoeder. Zet het vuur middelhoog, voeg het lamsvlees toe, roer en maak dat kleiner met een houten lepel tot het bruin is. Roer de uitgelekte abrikozen, selderij, groene paprika en tomaat erdoor.

3Gebruik een groente dunschiller om 5 tot 6 stukken van de schil van een citroen te raspen en voeg dit toe aan de soep samen met het sap van de citroen. Roer het water en suiker erdoorheen. Breng aan de kook, zet het vuur dan op middelmatig, dek af en laat een half uur zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper.

Opbrengst:

4 broodjes