Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
60 min.

Na heel wat experimenteren met veel verschillende recepten, heb ik dit unieke recept bedacht voor kruimelappeltaart. Deze crumble heeft een paar ingrediënten die je niet gelijk zou verwachten, maar daardoor is dit bijzondere toetje extra lekker!


Ingrediënten:

  • 60 gr bloem
  • 25 gr havermout
  • 25 gr geraspte kokos
  • 50 gr suiker
  • 35 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder
  • 1/8 theelepel bakpoeder
  • 1/8 theelepel baksoda
  • 1/8 theelepel zout

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een taartvorm van ong. 23 cm in met bakspray.

2Doe de bloem, havermout, kokos, 50 gr suiker, 35 gr lichtbruine basterdsuiker, 1/2 theelepel kaneel, 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder, bakpoeder, baksoda, zout en boter in een keukenmachine. Pulseer meerdere keren om een grof kruimelmengsel te verkrijgen. Roer de walnoten er met een pollepel door.

3Pak een grote kom, en meng hierin de appels, 50 gr suiker, 55 gr lichtbruine basterdsuiker, tapiocazetmeel, vanille-extract, 1/2 theelepel kaneel en 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder samen tot alles goed gemengd is. Giet de vulling in de voorbereide taartvorm, en verdeel daarna het kruimelmengsel gelijkmatig over de vulling.

4Bak in de voorverwarmde oven totdat de korst krokant en goudbruin is, en de appelvulling borrelt, 30 tot 40 minuten.

Opbrengst:

6 broodjes