Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
75 min.

Dit is een recept voor een Ierse tulbandcake dat ik heb gekregen van mijn Ierse overgrootmoeder.


Ingrediënten:

  • 225 gram boter
  • 225 gram zachte roomkaas
  • 6 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 400 gram suiker
  • 2 eetlepels bloem

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet en bebloem een ​​tulbandvorm in.

2Klop de boter en roomkaas met een elektrische mixer in een grote kom tot een licht en luchtig geheel. Klop de suiker erdoor en meng goed. Het mengsel moet duidelijk lichter zijn van kleur. Voeg de eieren een voor een toe, meng elk ei goed door het botermengsel voordat je een nieuw ei toevoegt. Voeg de 2 eetlepels bloem toe samen met het laatste ei. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng goed, en voeg vervolgens de foelie, vanille en whiskey toe. Giet het beslag in de tulbandvorm.

3Bak in de voorverwarmde oven totdat een cocktailprikker ingevoegd in het midden er schoon uitkomt, ongeveer 1 uur. Laat gedurende 10 minuten afkoelen in de tulbandvorm voordat je de cake volledig laat afkoelen op een rooster.

Opbrengst:

12 broodjes