Voorbereiding:
40 min.
Klaar in:
40 min.

Een elegant voorgerecht in lichte tinten waarin de verschillende smaken elkaar goed in evenwicht houden. Voor een meer nadrukkelijke smaakbeleving kunt u ook geraspte Parmezaanse kaas, koriander of basilicum erover strooien.


Ingrediënten:

  • 400 gr oogmeloen, geschild en in dunne schijfjes
  • 200 gr sint-jakobsschelpen, in dunne plakjes
  • 2 limoenen, schil verwijderd en in partjes verdeeld
  • het sap van 1 limoen
  • 1/2 theelepel geraspte limoenschil
  • 4 eetlepels olijfolie
  • grof zeezout en versgemalen peper

Bereidingswijze:

1Olijfolie en geraspte schil en sap van limoen vermengen. Neem 4 borden en verdeel daarover de plakjes meloen, verdeel daar vervolgens de plakjes sint-jakobsschelp over en schenk daar het mengsel van olijfolie en limoen over. Zout en peper erover strooien, wat partjes limoen erover verdelen en serveren.

Opbrengst:

4 broodjes