Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
505 min.
Klaar in:
535 min.

Dit recept voor chili heb ik zelf verzonnen. Er gaat een beetje bier en veel kruiden door.


Ingrediënten:

  • 1.5 kilo rundergehakt
  • 450 gram half-om-half gehakt
  • 150 gram fijngesneden ui
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 flesje (350 ml) Iers bier (zoals Guinness)
  • 240 ml tomatenpuree
  • 240 ml water
  • 120 ml runderbouillon
  • 3 eetlepels chilipoeder

Bereidingswijze:

1Bak in een grote soeppan op matig vuur het runder- en half-om-half gehakt tot het vlees bruin en rul is, ongeveer 15 minuten. Giet het overtollige vet af, bewaar ongeveer 120 ml van het bakvet, en bak en roer de ui en de knoflook totdat ze bruin beginnen te worden, ongeveer 10 minuten.

2Voeg het bier, tomatenpuree, water, bouillon, chilipoeder, komijn, oregano, paprikapoeder, korianderzaad, cacaopoeder, tabasco, maïzena en de bloem toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat sudderen gedurende 8 uur, roer af en toe.

Opbrengst:

8 broodjes