Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
120 min.
Klaar in:
150 min.

Een heerlijke hartige groentesoep gemaakt met balletjes, tomaten en noedels. Een favoriet! Ik geef deze soep graag wat smaak door wat kruiden en knoflook en zelfs wat chili toe te voegen.


Ingrediënten:

  • 750 gr soepbotten (rund)
  • 2 wortels, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, gehakt
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 60 gr paneermeel

Bereidingswijze:

1Doe de runderbotten, wortel en selderij in een grote pan, dek af met koud water. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 1 uur afgedekt sudderen om een bouillon te maken. Schep de bovenlaag van de soep terwijl hij kookt.

2Meng ondertussen het gehakt, losgeklopte ei en paneermeel in een kom en breng op smaak met zout en peper. Maak er kleine balletjes van. Bedek een ovenschaal met olie en leg de gehaktballetjes er naast elkaar in 1 laag in. Bak 45 minuten zonder deksel in een oven op 180°C / gasovenstand 4, draai ze af en toe om. Haal ze uit de schaal en laat ze uitlekken op keukenrol.

3Haal de selderij en wortels uit de bouillon en laat afkoelen. Haal de botten uit de bouillon en zeef het vocht in een grote kom. Giet de gezeefde bouillon dan terug in de pan. Voeg de wortels, selderij en de gepureerde tomaten (met het sap uit het blik) erbij. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat gedurende 15 minuten zachtjes koken.

4Doe de vermicelli in een pan met kokend water en laat 10 minuten koken, giet af en spoel af onder koud water. Voeg toe aan de soep, samen met de gehaktballetjes en kook nog 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper en roer er de gehakte peterselie door.

Opbrengst:

6 broodjes