Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
50 min.

Een recept uit Singapore voor kippenvleugels met sojasaus, knoflook en geurige sesamolie: onweerstaanbaar. Kook het in een kleipot of Römertopf, als je die hebt. Als je er nog aardappelschijfjes bij doet is het een volledige maaltijd.


Ingrediënten:

  • 1 kilo kippenvleugels
  • 275 ml water
  • 10 eetlepels (150 ml) ‘donkere’ sojasaus
  • 5 eetlepels (75 ml) ‘lichte’ sojasaus
  • 1 teentje knoflook, gekneusd
  • 1 bosuitje, fijngesneden
  • 4 eetlepels (60 ml) sesamolie
  • een scheutje donkere sesamolie

Bereidingswijze:

1Snijd de kippenvleugels in drieën. Doe ze in een grote braadpan of wok met het water, de sojasaus, knoflook en bosuitjes. Roer alles door elkaar, breng het aan de kook en laat het 15 minuten koken op matig vuur.

2Voeg 4 eetlepels sesamolie toe en houd het dan nog 15 minuten net onder het kookpunt op laag vuur. Breng het dan weer goed aan de kook en voeg een scheutje donkere sesamolie toe. Neem het van het vuur, laat het afkoelen en dien het koud op.

Opbrengst:

8 broodjes