Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
45 min.

In deze vegetarische pasta zitten groenten die je vaak wel in de koelkast of misschien zelfs in de tuin hebt. De combinatie van wortel, courgette, snijbiet en lenteui is erg lekker.


Ingrediënten:

  • 500 gr pasta (ik gebruik graag penne, maar alle soorten kunnen)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 courgette, in reepjes
  • 1-2 wortels, in schijfjes
  • 600 gr snijbiet

Bereidingswijze:

1Breng een pan gezouten water aan de kook en de pasta daarin volgens de aanwijzing op de verpakking gaar koken en afgieten (daarbij wat van het kookvocht opvangen).

2De stengel van de snijbiet erafsnijden en de bladeren in reepjes snijden. Dat kun je het beste doen door de bladeren op elkaar te leggen en ze op te rollen. De stengels eventueel klein snijden.

3Snijbiet wassen en nat in een deksel met pan doen. Ongeveer 5-6 minuten koken, tot de groente geslonken is. Af en toe roeren.

4Olie in een grote pan verhitten en hierin uien, knoflook, snijbietstengel en wortel 5 minuten bakken. Courgette toevoegen en even meebakken.

5Voeg de witte wijn toe en laat dit een paar minuten verdampen. Dan de room toevoegen en een paar minuten zachtjes laten koken, tot de roomsaus tot de helft is gereduceerd.

6Laat de snijbiet goed uitlekken en voeg toe aan de saus. De uitgelekte pasta toevoegen en goed mengen met de saus. Als laatste de Parmezaanse kaas erdoor roeren. Als de saus te dik is, kun je wat kookvocht van de pasta toevoegen. Met zout en peper op smaak brengen en direct serveren.

Opbrengst:

4 broodjes