Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
20 min.

Een glazuur of fondant voor een petit four dat gemakkelijk een kleur of smaak gegeven kan worden. Schenk over petit fours en garneer ze dan met nootjes, geconfijte vruchtjes of kokos.


Ingrediënten:

  • 400g suiker
  • 1/8 theelepel wijnsteen
  • 250ml water
  • 200g poedersuiker, of zoveel als nodig

Bereidingswijze:

1Meng in een steelpan de basterdsuiker, wijnsteen en water. Breng aan de kook op middelhoog vuur en laat koken zonder te roeren tot een temperatuur is bereikt van tussen de 106 en 112 graden C, of tot een klein beetje siroop als een draad van de lepel afloopt.

2Als de siroop op de juiste temperatuur is haal dan de pan van het vuur en roer de poedersuiker erdoor met 50 gram per keer tot de glazuur dik genoeg is dat het een metalen lepel bedekt. Test het uit door wat over een klein stukje cake te schenken. Pas de hoeveelheid poedersuiker aan om de juiste schenkdikte te krijgen. Verwerk het als het nog warm is, of warm op over een kom kokend water. Bewaar afgedekt met huishoudfolie om te voorkomen dat er een korst ontstaat.

Opbrengst:

48 broodjes