Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
300 min.
Klaar in:
310 min.

Het geheim van deze pastasaus is soda bicarbonaat. Proef niet meteen nadat u het soda heeft toegevoegd; als u even wacht zal de saus u verrassen. Parmezaanse kaas erdoor roeren en laten sudderen. De aroma’s een nacht lang laten intrekken en de saus serveren met uw favoriete pasta.


Ingrediënten:

  • 4 blikjes (400 gr) hele gepelde vleestomaten
  • 1 fles (700 gr) passata (tomatensaus)
  • 680 gr tomatenpuree
  • 675 ml water
  • 280 gr verse champignons, in plakjes
  • 2 uien, fijngesneden

Bereidingswijze:

1Tomaten, passata, tomatenpuree, water, champignons, ui, knoflook, suiker, zout, peper, basilicum en 1 mespuntje soda bicarbonaat in een grote sauspan al roerend aan de kook brengen. Vuur laag zetten en minstens 4 uur laten sudderen.

2Resterende soda bicarbonaat toevoegen. De saus gaat schuimen. Onder regelmatig roeren verder laten sudderen tot deze ingedikt en bijna bruin is. De restjes langs de pan losschrapen en door de saus roeren.

3Als een vork in de saus kan blijven staan de Parmezaanse kaas toevoegen. Let op dat de kaas niet verbrand. Proeven en als de saus te scherp of te zuur is nog een mespuntje soda bicarbonaat toevoegen en een 1/2 uur door laten sudderen.

4Laten afkoelen, afdekken en een nacht in de koelkast laten staan. De volgende dag opwarmen en serveren.

Opbrengst:

8 broodjes