Voorbereiding:
60 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
110 min.

Deze favoriete gezinsmaaltijd zit boordevol vitaminen, mineralen en voedingsvezels. De salade is ideaal om restjes rosbief te gebruiken en vormt een hartige maaltijd. U kunt naar wens uiteenlopende groenten toevoegen.


Ingrediënten:

  • 450 g rosbief, bij voorkeur doorbakken, zonder vet en in dobbelsteentjes van 1 cm
  • 50 g zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en in dunne plakjes
  • 4 lente-uitjes, in dunne schijfjes
  • 2 el vers bieslook, fijngesneden
  • 250 g basmatirijst, goed afgespoeld
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne schijfjes
  • 1 worteltje, grofgeraspt
  • 1 courgette, grofgeraspt
  • 75 g champignons, in dunne plakjes

Bereidingswijze:

1Maak eerst de dressing. Doe de mosterdpoeder en suiker in een grote kom en voeg al roerend de azijn toe tot een smeuïg mengsel ontstaat. Voeg al kloppend de olie toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

2Voeg vlees, zongedroogde tomaten, lente-uitjes en bieslook toe aan de kom en roer, zodat alle ingrediënten met de dressing bedekt worden. Dek af en zet minstens 30 minuten (tot 8 uur) koel weg.

3Kook ondertussen de rijst in 8-10 minuten in een pan met kokend water gaar. Laat goed uitlekken en verspreid de rijst gelijkmatig over een schotel, zodat die goed kan afkoelen. Schep de koude rijst in een kom en voeg bleekselderij, worteltje, courgette, champignons en peterselie toe. Dek af en zet tot het gebruik koel weg.

4Haal het gemarineerde vlees en de rijstsalade circa 10 minuten voor serveren uit de koelkast. Bedek desgewenst 4 borden met radicchio of andere sla. Voeg het vleesmengsel aan de rijstsalade toe en roer voorzichtig tot alles is gemengd. Schep de salade op het bedje sla en serveer.

Opbrengst:

4 broodjes