Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
75 min.

Dit is een smeuïge bananen-notenbrood, uitstekend om je rijpe bananen in te verwerken. Ik vries mijn oude bananen meestal in tot ik genoeg heb om 1 of 2 broden te bakken. Gewoon zo invriezen – schil en al – en dan een uurtje laten ontdooien op kamertemperatuur. Ik gebruik soms ook appelmoes in plaats van olie voor een lager vetgehalte. Het is niet net zo smeuïg , maar het smaakt net zo lekker.


Ingrediënten:

  • 5 eetl plantaardige olie
  • 100g honing
  • 2 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 1 theel vanille extract

Bereidingswijze:

1Verhit de oven voor tot 160C / gasstand 3.

2Mix de olie en honing samen in een grote kom. Mix de eieren er goed door. Roer de bananen en vanille erdoor. Roer de bloem en zout erbij. Roer de baksoda door het hete water en roer dit vervolgens door het beslag. Schep de gehakte noten erdoor en spatel het beslag in een ingevette 23×12 broodvorm.

3Bak 55 tot 60min. Laat het een half uur afkoelen op een rek voordat je het snijdt.

Opbrengst:

12 broodjes