Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
60 min.

Het oosterse roerbakken in de wok is de ideale bereidingsmethode voor snelle gerechten. Het is bovendien een gezonde bereidingswijze omdat u er slechts kleine hoeveelheden olie voor nodig hebt en de groenten zo snel gaar zijn dat bijna alle vitaminen en mineralen bewaard blijven.


Ingrediënten:

  • 400 g varkensfilet of varkenshaas, zonder vet
  • 250 g eiermie
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 flinke teen knoflook, geperst
  • 1 el vijfkruidenpoeder

Bereidingswijze:

1Snijd het vlees in plakjes van circa 5 mm dik en snijd elk plakje in reepjes van circa 5 mm. Dek het vlees af en zet het opzij.

2Kook de eiermie in een pan met kokend water gedurende 4 minuten of volgens de instructies op de verpakking. Laat de eiermie daarna goed uitlekken en zet hem opzij.

3Terwijl de eiermie kookt, verhit u een wok of een pan met zware bodem. Voeg de olie toe en draai de wok of pan, zodat de bodem goed is bedekt. Voeg ui en knoflook toe en roerbak 1 minuut. Voeg het vijfkruidenpoeder toe en laat nog 1 minuut bakken.

4Doe de reepjes varkensvlees in de wok en laat 3 minuten roerbakken. Voeg de peultjes en de paprika’s toe en laat nog 2 minuten bakken. Giet de bouillon erbij, roer goed en breng vervolgens aan de kook.

5Voeg de eiermie toe aan de wok en roer 2-3 minuten, of tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Breng op smaak en serveer onmiddellijk, bestrooid met korianderblaadjes.

Opbrengst:

4 broodjes