Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
55 min.

Een heerlijke soep gemaakt met brie. Lekker als voorgerecht of lunch.


Ingrediënten:

  • 60 gram boter
  • 1 kleine ui, gehakt
  • 3 stengels bleekselderij, gehakt
  • 25 gram bloem
  • 960 ml kippenbouillon

Bereidingswijze:

1Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur en bak de ui en selderij totdat de ui glazig is, ongeveer 5 minuten. Voeg de bloem toe en bak gedurende 3 minuten onder voortdurend roeren. Voeg de kippenbouillon toe. Laat sudderen tot de bleekselderij gaar is, ongeveer 20 minuten, roer af en toe. Voeg vervolgens de brie toe en laat smelten gedurende ongeveer 5 minuten.

2Giet de soep in een blender, vul de blender niet meer dan de helft vol. Houd het deksel van de blender met een gevouwen theedoek vast, en begin voorzichtig met pureren, eerst een paar snelle pulsen om de soep te bewegen voordat je de blender verder laat pureren. Pureer in delen tot de soep glad is en giet in een schone pan. Verwarm de soep tot hij bijna kookt op een middellaag vuur. Voeg de slagroom toe. Om te serveren, garneer met rode en groene paprikareepjes.

Opbrengst:

4 broodjes