Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
12 min.
Klaar in:
27 min.

Met gare stukjes kip, rijst en wat fantasie maakt u in een oogwenk een gezonde maaltijd. Pistachenoten, knapperige wortelen, zoet sinaasappelsap en frisse bieslook zorgen voor pittige accenten.


Ingrediënten:

  • 200 g langkorrelige rijst
  • 300 g wortelen, geschrapt en geraspt
  • sap van 1 grote sinaasappel
  • 2 theel. Engelse mosterd
  • 2 eetl. olijfolie

Bereidingswijze:

1Doe de rijst in een grote pan en overgiet hem ruim met kokendheet water. Breng de rijst aan de kook, roer hem eenmaal om en draai het vuur laag. Kook de rijst afgedekt beetgaar in 10-12 min., of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af.

2Doe terwijl de rijst kookt de wortelen in een grote schaal. Voeg het sinaasappelsap, de mosterd, olie en bieslook toe. Strooi er wat zout en peper over. Voeg de stukjes kip en pistaches toe en schep de salade om.

3Voeg de gekookte rijst toe aan de salade en schep deze losjes om. Door de koude ingrediënten en de dressing zal de rijst enigszins afkoelen, zodat u een heerlijke lauwwarme salade krijgt. Schep de veldsla door de salade en garneer hem indien gewenst met partjes sinaasappel.

Opbrengst:

4 broodjes