Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
40 min.

Deze soep is voor liefhebbers van de Thaise keuken. Met alle ingrediënten bij de hand is dit een gemakkelijke soep om te maken. Je kunt het ook vegetarisch maken of de garnalen vervangen door kip. De moeilijker te verkrijgen ingrediënten, zoals laos (Thaise gember) en kaffer limoenblaadjes (Mauritius papeda) zijn te krijgen bij de grotere supermarkten of een Aziatische winkel.


Ingrediënten:

  • 450 gr garnalen, gepeld en ontdarmd
  • 2 blikjes (400 gr) kokosmelk
  • 475 ml water
  • 1 (2,5 cm) stuk laos, dun gesneden
  • 4 stengels citroengras, gekneusd en fijngehakt
  • 10 kaffer limoen blaadjes, doormidden gescheurd
  • 450 gr shiitake champignons, in plakjes

Bereidingswijze:

1Breng een grote pan water aan de kook. Kook de garnalen gaar, gedurende ongeveer een minuut. Laat ze uitlekken en zet apart.

2Giet de kokosmelk en 475 ml water in een grote pan en laat het sudderen. Voeg de laos, citroengras en limoen bladeren toe; laat sudderen gedurende 10 minuten, of totdat de smaken zijn gemengd. Zeef de kokosmelk in een nieuwe pan en gooi de kruiden weg. Sudder de shii-take paddestoelen in de kokosmelk gedurende vijf minuten. Roer er het limoensap, de vissaus en donkerbruine basterdsuiker in. Breng op smaak met kerriepoeder.

3Warm de garnalen op in de soep en schenk het in kommen om op te dienen. Garneer met lente-ui en rode peper vlokken.

Opbrengst:

8 broodjes