Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
40 min.

Eenvoudig thuis te bereiden en eenvoudig aan te passen aan jouw eigen smaak. Laat altijd een bakje in de vriezer staan voor het geval je onverwachte gasten krijgt. Als je wilt, kun je gecondenseerde melk (gezoet) vervangen door honing voor een minder zoete variant.


Ingrediënten:

  • 50 gr hazelnoten
  • 125 gr pure chocolade, gehakt
  • 4 eieren, dooier en eiwit gescheiden
  • 125 gr honing
  • 350 ml (slag)room (probeer room te vinden met een zo hoog mogelijk vetgehalte, bij voorkeur 40-45%)
  • 1 tl vanille-extract

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (Gasoven stand 3).

2Verdeel de noten over een bakplaat en rooster ze ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven todat ze lichtbruin zijn. Hou ze goed in de gaten zodat ze niet verbranden! Wrijf de velletjes van de noten met behulp van een theedoek en hak ze daarna in stukjes.

3Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat en verdeel hierop de gehakte noten. Smelt de chocola au-bain-marie en giet de chocola voorzichtig en gelijkmatig over de nootjes. Laat het in de vriezer opstijven. Als de chocola weer hard geworden is, breek het dan in hapklare stukjes.

4Bekleed een vierkant bakblik (20×20 cm) met huishoudfolie.

5Klop de eierdooiers op in een kommetje totdat ze lichtgeel zijn. Roer de honing erdoor heen. Klop de eiwitten in een apart kommetje op totdat ze stevig zijn. Klop in een derde kommetje de room en vanille-extract op totdat het stijf is. Schep de room door het eiwit heen en en schep vervolgens de eierdooiers er doorheen. Schep de met chocola bedekte nootjes er doorheen en giet dit in het bakblik.

6Laat het minimaal 8 uur (of een hele nacht) in de vriezer opstijven. Voor het serveren keer je het bakblik om op een bord, verwijder je de folie en snij je het in stukjes.

Opbrengst:

10 broodjes