Voorbereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Couscoussalade kun je goed meenemen als lunch, of tijdens een picknick of zomerse avond opeten. Dit is een pittige en smaakvolle salade met veel verse kruiden. Het is mijn versie van tabouleh. Smakelijk!


Ingrediënten:

  • 700 ml water
  • 350 gr couscous
  • 110 gr feta kaas
  • 1 verse Jalapeno of groene chilipeper, fijngesneden
  • 1/2 komkommer, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 8 eetlepels fijngehakte lente-ui

Bereidingswijze:

1Breng het water aan de kook in een pan op hoog vuur. Haal van het vuur en roer de couscous erdoor. Dek af met een deksel en laat 10 minuten staan tot al het water is geabsorbeerd. Schep de couscous over in een kom en roer de couscous los met een vork.

2Voeg ondertussen de feta, chilipeper, komkommer, lente-ui, munt, basilicum, koriander, peterselie, komijn, cayennepeper en citroensap toe aan een grote kom. Voeg de couscous toe, roer door en serveer.

Opbrengst:

6 broodjes