Voorbereiding:
15 min.
Klaar in:
15 min.

Na een zomerlang zon wiek ik mijn basilicumplanten kort om deze verrukkelijke pesto te maken. De pesto wordt verzacht met verse spinazie en krijgt wat extra smaak door de zwarte olijven. Ik maak altijd grote porties die ik voor het hele jaar door in kleine bakjes invries. In de koelkast blijft de pesto een week goed. Door pasta scheppen, over vlees of brood smeren of om uw favoriete gerechten te kruiden. Geniet ervan!


Ingrediënten:

  • 175 gr verse spinazie
  • 175 gr verse basilicum
  • 90 gr pijnboompitten
  • 60 gr walnoten
  • 24 kleine zwarte olijven

Bereidingswijze:

1In een keukenmachine spinazie, basilicum, pijnboompitten, walnoten, olijven en knoflook mengen. Parmezaanse kaas en pecorino toevoegen. In kleine beetjes de olie toevoegen en tot een gladde massa mengen. Op smaak brengen met peper. Serveren op kamertemperatuur.

Opbrengst:

12 broodjes