Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
100 min.
Klaar in:
130 min.

Dit is een heerlijke amandel-cheesecake die er net zo prachtig uitziet als dat het smaakt dankzij het marmer chocolade effect. Veel makkelijker te maken dan zijn verschijning doet vermoeden!


Ingrediënten:

  • 340 gr chocoladekoekjes in kruimels
  • 50 gr fijngehakte amandelen
  • 50 gr suiker
  • 110 gr boter, gesmolten
  • 90 gr pure chocolade

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. In een middelgrote kom meng je de koekkruimels, amandelen, 50 gram suiker en gesmolten boter goed door elkaar. Druk dit in de bodem en tot halverwege de zijkanten van een springvorm (25 cm).

2Smelt de chocolade au bain marie onder af en toe roeren, tot de chocolade is gesmolten en glad is. Haal van het vuur en laat afkoelen tot lauw.

3In een grote kom, meng je de roomkaas en 200 gr suiker tot een gladde massa. Klop de eieren er een voor een in. Meng het amandel-extract en de zure room erdoor. Giet 350 ml van de vulling in een kleinere kom. Roer de gesmolten chocolade in de kleinere schaal, klop hem dan luchtig door de rest van de vulling. Giet over de koekjesbodem. Met de punt van een mes draai je door de vulling om een gemarmerd effect te creëren.

4Bak in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten. Zet de oven uit en laat de taart afkoelen in de oven gedurende 1 uur, met de deur dicht. Laat verder afkoelen op kamertemperatuur, zet dan een nacht in de koelkast.

Opbrengst:

16 broodjes