Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
06 min.
Klaar in:
21 min.

Een eenvoudig recept voor een snelle visschotel. Kabeljauw, schelvis of koolvis zijn bijzonder geschikt. Geserveerd met in de oven gebakken frietjes en een groene salade of gekookte erwten, is dit een gezonder alternatief voor gefrituurde vis en patat.


Ingrediënten:

  • 800 gr visfilets
  • 1 citroen, gehalveerd
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 eieren, licht opgeklopt
  • 150 gr paneermeel
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 30 gr boter

Bereidingswijze:

1Spoel de visfilets af, dep ze droog en snijd ze in 4 porties. Besprenkel de is met het sap van een halve citroen.

2Bereid drie diepe borden voor het paneren: doe de bloem in het eerste, de licht losgeklopte eieren in het tweede, en het paneermeel in het derde. Dep de visfilets weer droog en kruid ze met zout en peper. Dompel de visfilets in de bloem en klop het teveel af. Dip ze vervolgens in de losgeklopte eieren, waarbij je het teveel eraf laat druipen, en dan druk je ze in het paneermeel (waarbij je ze voorzichtig naar beneden drukt).

3Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag op een matig vuur en leg de visfilets erin. Bak ze 2-3 minuten aan elke kant. Draai ze voorzichtig om zodat ze niet uit elkaar vallen. De beste manier om dit te doen is met behulp van twee spatels.

4Snijd de andere helft van de citroen in 4 plakken en gebruik deze om de vis mee te garneren. Serveer met aardappelen en een salade.

Opbrengst:

4 broodjes