Voorbereiding:
35 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
405 min.

Mascarpone met laagjes slagroom en in koffie gedrenkte lange vingers.


Ingrediënten:

  • 6 eierdooiers
  • 150 gr basterdsuiker
  • 150 ml melk
  • 300 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
  • 1/2 tl vanille-extract

Bereidingswijze:

1Roer in een middelgrote pan de eierdooiers en suiker goed door elkaar. Klop de melk erdoor en breng dit, onder voortdurend roeren, op middelmatig vuur aan de kook. Laat 1 minuut koken, zet het vuur uit en laat het iets afkoelen. Dek af en laat het 1 uur in de koelkast staan.

2Klop in een middelgroot kommetje de room en vanille-extract door elkaar totdat het stevig is (als je het kommetje omkeert valt de slagroom er niet uit). Roer de mascarpone erdoor totdat een glad mengsel ontstaat.

3Doe de koffie en rum in een klein kommetje. Snij de lange vingers in de lengte door en besprenkel ze met het koffiemengsel.

4Leg de helft van de lange vingers op de boven van een 18×28 cm schaal. Smeer hier de helft van het mascarponemengsel overheen en vervolgens de helft van de room. Herhaal deze stappen nogmaals en bestuif de room tenslotte met wat cacao. Dek af en laat 4-6 uur in de koelkast opstijven.

Opbrengst:

12 broodjes