Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
50 min.
Klaar in:
60 min.

Je kan dit tot 2 dagen van te voren maken als je het in de koelkast bewaart.


Ingrediënten:

  • 2 theelepels olijfolie
  • 3 eiwitten
  • 90 gr paneermeel
  • 6 kipfilets
  • 350 ml ongezoete gecondenseerde melk (koffiemelk)

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschaal van 23×33 cm in.

2Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, en klop ondertussen de eiwitten schuimig in een kom. Doe het paneermeel in een aparte ondiepe schaal. Dompel de kipfilets onder in het eiwit, en haal daarna door het paneermeel. Bak de gepaneerde kip in de hete olie aan beide kanten goudbruin, 3 tot 5 minuten per kant. Leg de kipfilets in de ovenschaal.

3Meng ongeveer 3 eetlepels gecondenseerde melk met de maïzena in een kleine kom tot het een gladde massa is geworden. Giet de rest van de gecondenseerde melk in een steelpan en voeg, al roerende, de Parmezaanse kaas, peterselie en zwarte peper toe. Verwarm de melk op middellaag vuur tot het bijna kookt, en klop het maïzenamengsel erdoor. Laat het melkmengsel koken tot het dik wordt, ongeveer 1 minuut. Giet de saus over de kipfilets, en bestrooi met mozzarella kaas.

4Bak in de voorverwarmde oven tot de saus borrelt en de kaas is gesmolten, ongeveer 25 minuten. Een thermometer ingestoken in het midden van een kipfilet moet minstens 70°C aangeven.

Opbrengst:

6 broodjes