Voorbereiding:
30 min.
Klaar in:
30 min.

Deze heerlijk lichte en romige versie van Tiramisu maak ik iedere jaar, al 17 jaar lang, ter viering van onze trouwdag. Het is een makkelijk te maken versie van een klassieker, waarbij de rauwe eieren weggelaten worden maar verse aardbeien worden toegevoegd.


Ingrediënten:

  • 1 bakje verse aardbeien
  • 8 el poedersuiker
  • 225 gr mascarpone
  • 8 el (slag)room (probeer room te vinden met een zo hoog mogelijk vetgehalte, bij voorkeur 40%).
  • 2 el likeur met koffiesmaak
  • 18 lange vingers
  • 5 eetelepels koude espresso
  • 1/2 tl cacaopoeder

Bereidingswijze:

1Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in plakjes. Bewaar twee aardbeien voor de garnering en snij 100 gr aardbeien in plakjes (die heb je nodig voor het laagje aardbeien in de Tiramisu).

2Stop de rest van de aardbeien en 2 el poedersuiker in een blender/keukenmachine, pureer dit en zet het daarna weg.

3Doe de mascarpone, 4 el room, 4 eetelepels poedersuiker en de likeur in een middelgrote kom en meng alles door elkaar met een elektrische mixer (ongeveer 1-2 minuten op middelmatig tot vol vermogen, totdat het mengsel dik geworden is).

4Leg 6 lange vingers in een diepe serveerschaal en smeer ze in met ongeveer 1 tl koude espresso. Smeer hierover vervolgens de helft van het kaasmengsel uit en dek af met een laagje aardbeien.

5Leg de volgende 6 lange vingers hierboven op, herhaal dezelfde stappen zoals hiervoor beschreven (espresso, kaasmengsel en aardbeien) en dek tenslotte af met de laatste 6 lange vingers.

6Doe de overgebleven 4 el room en 2 eetelepels poedersuiker in een kommetje en meng alles door elkaar met een elektrische mixer (ongeveer 1 minuut op middelmatig tot vol vermogen, totdat het mengsel stijf geworden is). Smeer dit over de bovenste laag van de lange vingers.

7Bestuif met cacaopoeder en garneer met de 2 hele aardbeien. Giet wat aardbeienpuree op twee bordjes, snij de tiramisu door de helft en plaats beide stukjes ieder op een apart bordje, bovenop de puree.

Opbrengst:

2 broodjes