Voorbereiding:
60 min.
Bereiding:
45 min.
Klaar in:
105 min.

Dit is een recept van mijn oma. Het is en blijft de beste ‘Schwarzwälder Kirschtorte’ die ik ken! De bodem bak ik een dag vantevoren, zodat die beter te snijden is. De kersen laat ik een dag in Kirsch weken. De taart smaakt het lekkerst, als je het dan nog eens een dag laat staan om de smaken te laten mengen. Het wachten is de moeite waard.


Ingrediënten:

  • 150 gr zachte roomboter of margarine
  • 150 gr suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 3 afgestreken eetlepels ongezoete cacao
  • 2 eetlepels water
  • 125 gr bloem
  • 3 afgestreken eetlepels bakpoeder

Bereidingswijze:

1Oven op 180 C/gasovenstand 4 voorverwarmen.

2Boter opkloppen tot het romig is. Suiker en vanillesuiker toevoegen. De eieren 1 voor 1 loskloppen in een kommetje en 1 voor 1 door het botermengsel roeren.

3Cacao met 3 eetlepels water glad roeren. Bloem en bakpoeder zeven en dan met de cacao door het botermengsel mixen tot een beslag.

4Springvorm van 26 cm doorsnede invetten. Het beslag erin doen en glad strijken. 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken, tot een prikker er schoon uitkomt. De bodem in de vorm laten afkoelen, dan voorzichtig uit de vorm halen.

5Zure kersen laten uitlekken, maar 100ml van het vocht bewaren. Zure kersen met Kirsch overgieten en afdekken.

6De volgende dag de vulling bereiden: de bodem eenmaal doorsnijden (zodat je twee ronde cakes krijgt).

7De kersen met het bewaarde sap in een kleine pan aan de kook brengen. De maïzena met 2 eetlepels water gladroeren en aan de kersen toevoegen. Zet het vuur iets lager en laat onder voortdurend roeren doorkoken tot de massa goed gemengd is. Van het vuur halen en iets laten afkoelen, dan de kersen gelijkmatig over de bodem van de taart verdelen.

8De slagroom stijf slaan. De gelatine in 4 eetlepels kokend water oplossen en onder voortdurend roeren tot lauwwarm laten afkoelen (het mag nog niet stijf worden). Mengen met de slagroom.

91/3 van de slagroom over de kersen verdelen en dan de andere bodem erop leggen. De resterende slagroom op de taart en op de rand smeren. Met geraspte chocola bestrooien en in de koelkast bewaren.

Opbrengst:

16 broodjes