Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
300 min.
Klaar in:
315 min.

Geniet van de rijke smaak van mole. Ik snij de kip vaak in kleine stukjes zodat de kip de saus nog beter opneemt. Serveer de mole met rijst of warme tortilla’s. Je kunt dit recept makkelijk aanpassen: meer of minder chili, cacao, of pindakaas. Soms dien ik deze mole op als dip met tortillachips. Het is zo veelzijdig!


Ingrediënten:

  • 1 grote ui, versnipperd
  • 70 gr rozijnen
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
  • 1 blik (van ong. 200 gr) chipotle saus
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 2 blikken (800 gr in totaal) tomatenblokjes
  • 1 theelepel suiker

Bereidingswijze:

1Doe de ui, rozijnen, knoflook, sesamzaad, chipotle chilipepersaus, pindakaas en tomatenblokjes in een slowcooker. Roer de suiker, kaneel, chilipoeder, komijn, koriander, nootmuskaat, en cacaopoeder erdoor. Voeg de kip toe aan de saus.

2Dek de slowcooker af en stoof de kip zeer mals op een lage stand, ongeveer 5 uur.

Opbrengst:

6 broodjes