Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
08 min.
Klaar in:
23 min.

Een recept dat geschikt is voor zowel volwassenen als 1 jarige peuters (en oudere kinderen!). Macaroni wordt gemengd met gebakken ui, courgette, tomaat en kaas. Breng individueel nog op smaak met zout en zwarte peper, zodat je de portie voor je peuter minder gekruid kunt laten. Ik maak dit vaak voor mijn 1-jarige dochter en vries dan 2 extra porties in.


Ingrediënten:

  • 150 gr macaroni
  • olijfolie, om in te bakken
  • 50 gr gehakt
  • 1/4 kleine ui, fijngehakt
  • 1 courgette, in blokjes

Bereidingswijze:

1Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin het gehakt rul en bruin. Haal uit de pan. Bak nu de ui en de courgette ongeveer 4 minuten tot ze gaar zijn. Meng er wat paprikapoeder en zwarte peper naar smaak door en voeg dan ook de tomatenblokjes toe, warm even mee. Voeg de gehakt weer toe.

3Giet de macaroni af en doe terug in de pan. Meng de groenten en gehakt erdoor, voeg een klontje boter en de geraspte kaas toe, roer even door en doe de deksel op de pan. Wacht tot de kaas gesmolten is, en serveer.

Opbrengst:

2 broodjes