Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
20 min.

Een smakelijke combinatie van o.a. quinoa, avocado, komijn, en limoensap.


Ingrediënten:

  • 80 ml rode quinoa
  • 160 ml water
  • 150 gr cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 65 gr in stukjes gesneden komkommer
  • 40 gr in stukjes gesneden rode ui

Bereidingswijze:

1Breng de quinoa en het water aan de kook in een pan op hoog vuur. Zet het vuur laag, dek af en laat 15 tot 20 minuten sudderen tot de quinoa gaar is en het water is geabsorbeerd. Schep de quinoa in een kom, en zet in de koelkast om af te koelen.

2Meng, zodra de quinoa is afgekoeld, de tomaten, komkommer en ui voorzichtig door de quinoa. Breng op smaak met limoensap, komijn, zout en peper en roer goed door elkaar. Verdeel de verse spinazie over de borden, en schep hierover de quinoasalade. Garneer met de plakjes avocado om op te dienen.

Opbrengst:

2 broodjes