Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Dit is een van de vele recepten die ik heb bedacht om de overvloed aan aubergines die dit jaar in mijn tuin groeien te kunnen gebruiken. Zelfs kinderen vinden aubergines lekker als ze op deze manier zijn klaargemaakt!


Ingrediënten:

  • 2 middelgrote aubergines, geschild en in dobbelsteentjes gesneden
  • 150 gr gemalen Gruyère kaas
  • 125 gr gedroogde broodkruimels (of paneermeel)
  • 2 losgeklopte eieren
  • handvol fijngehakte verse peterselie

Bereidingswijze:

1Leg de aubergines in een magnetronbestendige schaal en zet 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Keer de aubergines om en zet de magnetron nog 2 minuten aan op e hoogste stand. De aubergines moeten dan zacht zijn maar als dat niet zo is, stop ze dan nog 2 minuten langer in de magnetron. Giet eventueel vocht af en stamp ze fijn.

2Meng de kaas, broodkruimels, eieren, peterselie, ui, knoflook, zout en peter door de gepureerde aubergine. Roer alles goed door elkaar.

3Vorm ronde balletjes het auberginemengsel en druk deze plat. Verwarm de olie in een grote koekenpan en stop de aubergineplakjes een voor een in de pan. Bak ze kort aan (zo’n 5 minuten aan iedere kant – bak elke kant slechts 1 keer) totdat beide zijden een lichtbruine kleur hebben. De aubergineplakjes kunnen prima ingevroren worden en later pas gebruikt worden. Tip: als u geen Gruyère kaas kunt vinden of bij de hand heeft dan kunt u ook prima een andere Cheddarkaas gebruiken.

Opbrengst:

5 broodjes