Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
100 min.
Klaar in:
110 min.

Voor deze stoofpot uit Ethiopië gebruik je een hele kip en veel kruiden om het gerecht op smaak te brengen.


Ingrediënten:

  • 1.3 kilo hele kip, inclusief nek en ingewanden, in stukjes van 2 cm gesneden
  • 480 ml water
  • 60 ml citroensap
  • 450 gram gehakte rode ui
  • 3 eetlepels boter
  • snufje cayennepeper
  • snufje paprikapoeder

Bereidingswijze:

1Laat de kip gedurende 10 minuten in 480 ml en citroensap weken in een grote kom. Giet af.

2Doe de ui, zonder vet, in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak en roer tot de ui zeer donker is, ongeveer 20 minuten. Voeg de boter, cayennepeper, paprikapoeder, zwarte peper en gember toe en voeg vervolgens 240 ml water toe. Voeg de uitgelekte kip toe en roer tot het goed gemengd is. Dek af en zet het vuur laag. Laat sudderen tot de kip gaar is, ongeveer 1 uur. Als een dikkere stoofpot gewenst is, klop dan de bloem met 2 eetlepels water en voeg toe aan de pan, laat sudderen tot het verdikt is, ongeveer 2 minuten. Voeg de eieren toe, kook en roer tot het goed verwarmd is, ongeveer 10 minuten.

Opbrengst:

8 broodjes