Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
05 min.
Klaar in:
20 min.

Chinese gekookte dumplings, ook wel jiao zi genaamd. Deze variant is vegetarisch met ei, lente-ui en een vleugje gember. Eet ze met stokjes en doop ze in een smakelijke Aziatische dipsaus (voor recept zie voetnoot).


Ingrediënten:

  • 5 grote eieren, losgeklopt
  • 1/4 theelepel verse gember, fijngehakt
  • zout en peper, naar smaak
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel sesamolie

Bereidingswijze:

1Klop de eieren los in een kom en voeg daarbij ongeveer 1/2 theelepel zout en 1/4 theelepel peper.

2Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de zonnebloemolie en de sesamolie toe. Roerbak daarin het ei samen met de fijngesneden knoflook en gember, ong 30 seconden. Voeg de fijngesneden lente-uitjes toe en roerbak tot het ei is gestold, maar nog wel nat eruit ziet (het mag niet te droog worden). Voeg tenslotte de verse koriander toe aan de vulling.

3Leg de rondjes deeg op een werkblad en schep midden in elk deegvelletje 1 tot 2 theelepels ei-vulling.

4Maak de helft van de rand van het deegvelletje iets vochtig en vouw de dumpling dubbel. Knijp de randjes goed dicht, doe dit geplooid door de randjes met je vingers samen te knijpen.

5Doe dit voor alle dumplings.

6Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Laat de dumplings voorzichtig in het kokende water vallen met behulp van een schuimspaan en kook ze in ongeveer 4 minuten gaar. Doe niet te veel dumplings tegelijk in de pan, kook ze in porties om plakken te voorkomen. Ze zullen gaan drijven als ze klaar zijn. Serveer ze gelijk, samen met een Aziatische dipsaus (voor recept zie voetnoot).

Opbrengst:

4 broodjes