Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
35 min.

Dit is een vegetarisch gerecht met een heleboel groenten, roergebakken met spaghetti, in een heerlijke Thaise pindasaus.


Ingrediënten:

  • 225 gr spaghetti
  • 1 eetlepel maizena
  • 225 ml groentebouillon
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel gemalen gember

Bereidingswijze:

1Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de spaghetti toe zodra het water kookt en breng weer aan de kook. Kook de spaghetti in ongeveer 12 minuten, met de deksel op de pan, beetgaar. Goed afgieten.

2Meng ondertussen met een garde de maizena door de groentebouillon tot deze is opgelost. Meng de pindakaas, sojasaus, honing, basterdsuiker, sesamolie, gember en cayenneper erdoor. Breng aan de kook op middelhoog vuur, zet dan het vuur laag en laat sudderen tot het dikker is geworden, ongeveer 5 minuten. Roer de sake erdoor en houd warm.

3Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Roer de knoflook en ui erdoor; roerbak dit tot de ui zacht is, in ongeveer 5 minuten. Voeg de broccoli, wortel, paprika en sugar snaps toe. Zet het vuur laag, dek af en laat 5 minuten stomen, tot de groenten gaar zijn. Meng de groenten met de pindasaus en spaghetti. Serveer.

Opbrengst:

4 broodjes