Voorbereiding:
40 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
60 min.

Maak deze regenboog cupcakes voor een psychedelische en heerlijke traktatie! Kinderen vinden ze er geweldig uitzien en volwassenen zullen genieten van de smeuïge textuur en heerlijke smaak. Perfect voor verjaardagsfeestjes en een topping van vanille boterroom doet het ook niet slecht! Bekijk ook de video van dit recept!


Ingrediënten:

  • 350 gr bloem
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 3/4 theelepel zout
  • 4 eiwitten
  • 300 gr suiker

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Bekleed een cupcake bakvorm met papieren vormpjes.

2Zeef de bloem, bakpoeder en zout drie keer. Zet opzij.

3Klop in een aparte kom de eiwitten tot ze schuimig zijn. Voeg geleidelijk 100 gr van de suiker toe, en blijf kloppen tot zachte pieken vormen.

4Klop de boter tot een romige massa. Voeg geleidelijk de resterende suiker en klop tot het luchtig is. Voeg de gezeefde ingrediënten afwisselend met melk toe, doe idit steeds een kleine hoeveelheid per keer en klop na elke toevoeging steeds tot het is opgenomen. Meng de vanille erdoor. Voeg het eiwit toe, en meng goed.

5Zet zes kommen klaar. Voeg een beetje kleurstof aan de kommen toe (één kleur per kom). Verdeel het cakebeslag gelijkmatig tussen de kommen en roer door elk mengsel totdat de kleurstof gelijkmatig is verdeeld over het cakebeslag.

6Schep één eetlepel van het eerste gekleurde beslag op de bodem van de papieren vormpjes in de bakvorm. Verspreid het beslag voorzichtig naar de rand van de vorm om een gelijkmatige laag te creëren. Herhaal dit met de rest van de gekleurde mengsels.

7Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een satéprikker in het midden van een cupcake er schoon uitkomt. Laat iets afkoelen in de bakvorm, en laat ze daarna volledig afkoelen op een rooster.

8Versier naar keuze met boterroom glazuur, of geniet er gewoon van zoals ze zijn!

Opbrengst:

18 broodjes