Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
35 min.
Klaar in:
50 min.

Spruitjes, maar dan op een hele feestelijke, bijzondere manier geserveerd. De room zorgt ervoor dat de spruitjes niet bitter zijn en de kaas en stukjes spek geven het een feestelijk tintje. Een prima bijgerecht voor Kerst!


Ingrediënten:

  • 450 gr spruiten, schoongemaakt en uiteinden afgesneden
  • 2 plakjes spek, in stukjes van 1 cm
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • 120 ml slagroom
  • 25 gr paneermeel
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • 30 gr boter, in kleine blokjes

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal licht in.

2Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de spruitjes toe en kook 8 minuten zonder deksel op de pan. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud water, tot ze helemaal afgekoeld zijn. Laat goed uitlekken, snij ze dan door de helft of in kwarten, afhankelijk van de grootte.

3Bak ondertussen het spek uit in een koekenpan, in ongeveer 5 minuten. Zet het vuur lager en voeg de spruitjes toe. Breng op smaak met zout en peper en roerbak dan 1 minuut zodat alles goed gemengd is. Doe de spruitjes en het spek in de ovenschaal. Schenk de room erover en bestrooi dan met paneermeel en Parmezaanse kaas. Verdeel de blokjes boter erover.

4Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Opbrengst:

4 broodjes