Voorbereiding:
35 min.
Bereiding:
45 min.
Klaar in:
320 min.

Een goede vriend van me is dol op cheesecake en Guinness. Voor zijn 25e verjaardag wilde hij een Guinness cheesecake en dit is het resultaat. De cake is behoorlijk zacht en heel vol van smaak.


Ingrediënten:

  • 110 gr chocoladebiscuit, verkruimeld
  • 50 gr boter, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1/4 theelepel cacaopoeder van goede kwaliteit
  • 3 pakjes (200 gr) roomkaas, op kamertemperatuur
  • 175 gr kristalsuiker
  • 3 eieren

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een springvorm van 23 cm met boter invetten.

2Biscuitkruimels, boter, 2 eetlepels suiker en cacao in een kleine kom vermengen en vervolgens over de bodem van de springvorm verdelen en aandrukken.

3De roomkaas in een grote kom met een elektrische mixer op lage stand glad maken. Tijdens het mixen langzaam 175 gr suiker toevoegen en vervolgens 1 voor 1 de eieren. Tot een gladde consistentie kloppen.

4Chocolade en extra dikke room in een magnetronbestendige schaal in de magnetron verhitten tot de chocolade volledig is gesmolten. Tijdens het verwarmen om de 30 seconden doorroeren. De chocoladeroommix door het mengsel van roomkaas kloppen. Zure room, zout, Guinness en vanille toevoegen en tot een glad geheel vermengen. Over de koekbodem verdelen. De springvorm in een grote, diepe ovenschaal zetten en deze tot halverwege de springvorm met heet water vullen.

545 minuten in het warm waterbad in de voorverwarmde oven bakken. De oven uitzetten, de deur op een kiertje zetten en de cheesecake 45 minuten in de oven laten staan alvorens eruit te verwijderen. Met een mes de cheesecake van de rand losmaken en minstens 4 uur in de koelkast zetten.

6In een kommetje 30 gr pure chocolade in de magnetron smelten. Maak chocoladeklavertjes door 3 druppeltjes gesmolten chocolade dicht bij elkaar op vetvrij papier te druppelen. Trek met een vleespen uit 2 druppels een stam. In de koelkast hard laten worden en verdeel de chocoladeklavertjes ter decoratie over de bovenkant van de koude cheesecake.

Opbrengst:

12 broodjes