Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Deze glutenvrije cupcakes hebben een heerlijke citroensmaak door de toevoeging van citroensap en citroenrasp. Ze zijn overheerlijk en smeuïg en ik vind ze zelfs lekkerder dan een versie met gewone bloem. Garneer met frosting en wat limoen- of citroenrasp.


Ingrediënten:

  • 150 ml melk, op kamertemperatuur
  • 4 theelepels citroensap
  • 60 ml plantaardige olie
  • 2 eiwitten, op kamertemperatuur
  • 2 citroenen, schil geraspt

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinbakblik met 12 vormpjes in of bekleed met papieren vormpjes.

2Klop de melk en citroensap samen in een kom. Mix plantaardige olie, eiwitten, citroenrasp en vanille extract erdoor.

3Meng glutenvrij meel, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom. Voeg het melkmengsel toe aan het meel; klop met een elektrische mixer op medium snelheid tot een glad beslag, in ongeveer 2 minuten. Schep het beslag in de vormpjes, elk voor ongeveer ¾ vol.

4Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 18-20 minuten gaar, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen voor je ze er uit haalt en verder laat afkoelen op een rooster.

Opbrengst:

12 broodjes