Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
25 min.

Deze blueberry pancakes at ik een paar jaar geleden bij mijn favoriete cafeetje in Berlijn. Toen ik vorige maand weer in Berlijn was, stonden ze nog steeds op de kaart. Ik kon mijn geluk niet op en bestelde weer een extra grote portie pancakes. Op weg naar huis nam ik me voor om ze thuis ook eens te maken. Vandaag kon ik uitslapen, dus tijd voor een uitgebreid ontbijt!


Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml melk
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram boter
  • 1/2 citroen
  • voor erbij: ahornsiroop

Bereidingswijze:

1Maak eerst het beslag. Pak twee beslagkommen, ontvet 1 kom met de doorgesneden citroen.

2Splits de eieren. Doe het eiwit in de ontvette kom en de eidooiers in de andere kom. Ontvet de gardes van de mixer met de citroen en klop het eiwit stijf.

3Zeef het bakmeel boven de kom met de eierdooiers en voeg de melk toe. Mix alles tot een glad beslag. Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag. Dit zorgt ervoor dat het beslag extra luchtig wordt.

4Zet ondertussen een pannetje met het water op het vuur. Doe de blauwe bessen erbij (houd wat bessen achter voor de garnering). Voeg het citroensap en de suiker toe. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen zodat de blauwe bessen openspatten.

5Smelt nu wat van de boter in een koekenpan. Schep het beslag in drie rondjes met ongeveer 8 cm doorsnede in de pan. Bak de pancakes tot er luchtbelletjes ontstaan aan de bovenkant, keer ze dan om. Bak alle porties, voeg steeds eerst wat boter toe.

6Serveer met de blauwe bessensaus en de ahornsiroop. Garneer met de achtergehouden blauwe bessen.

Opbrengst:

15 broodjes