Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
60 min.

Op zoek naar een gerecht dat vegetarisch, glutenvrij en lactosevrij (koemelkvrij) is? Probeer mijn lasagnegerecht met heerlijke groenten, tomatensaus en een zelfgemaakte witte saus (gemaakt met lactosevrije melk en kaas, en glutenvrij meel). Je kunt ook de lasagnebladen zelf maken, maar ik koop glutenvrije in de winkel.


Ingrediënten:

  • 2 kleine uien, fijngehakt
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 2 grote courgettes, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gr tomaten passata (uit een kartonnen pak)
  • 1/4 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/4 theelepel mosterdpoeder
  • 1/4 theelepel oregano
  • 1 laurierblad

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6 en begin met het snijden van de groenten.

2Verwarm de ui en de paprika in een beetje olie tot ze beginnen zacht te worden. Voeg de courgette toe en verwarm ongeveer 5 minuten totdat het zacht wordt. Voeg de knoflook toe, roer en voeg dan de passata toe. Roer de basilicum, mosterdpoeder en oregano erdoor en voeg het hele laurierblad toe.

3Breng dit aan de kook en verwarm 10 tot 15 minuten, zet dan het vuur uit.

4Ondertussen maak je de kaassaus. Voeg een beetje melk aan de bloem toe en klop tot er geen klontjes meer inzitten, voeg dan de rest van de melk toe. Meng de koude bouillon erdoor en giet dit mengsel in een koude pan.

5Doe de margarine in de pan, en verwarm heel zachtjes, roer, totdat het gaat koken. Roer er 100 gr kaas door en voeg dan peterselie en zwarte peper naar smaak toe. Laat op een laag vuur staan, en houd in de gaten terwijl je de lasagne in elkaar zet.

6Om de lasagne te maken, vet je een lasagneschaal (24 x 28 cm) in en bedek je de bodem met de pastavellen. Maak dan een laag van de groenten en schenk er een beetje kaassaus op. Herhaal de pasta – groenten – kaassaus lagen tot je pastavellen op zijn. Eindig met een dikke laag kaassaus, strooi er dan 100 gr geraspte kaas over.

7Zet 30 minuten in de oven. Als het klaar is, laat je het nog 15 tot 20 minuten staan om te verstevigen voor het opdienen.

Opbrengst:

4 broodjes