Voorbereiding:
60 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
70 min.

Deze salade met rode biet kun je als lunch serveren, maar het kan ook goed dienen als een bijgerecht.


Ingrediënten:

  • 4 rode bieten
  • 50 gr gemengde sla
  • 1 handjevol gepelde pistachenoten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel rode wijnazijn

Bereidingswijze:

1Kook de bietjes in een grote pan met ruim water gaar, ong. 1 uur. Als de bietjes gaar zijn, kun je ze met een vork inprikken. Giet de bietjes af en laat akoelen, ong. 30 minuten. Schil en snij de bieten in stukjes.

2Pak een grote serveerschaal en meng hierin de sla, pistachenoten en bietjes samen. Maak een dressing door de olijfolie, wijnazijn, zout, peper en honing in een apart kommetje te mengen. Schep de dressing door de salade, en verkruimel de geitenkaas eroverheen. Serveer met nog een beetje honing en versgemalen peper over de salade.

Opbrengst:

4 broodjes