Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
45 min.

Deze ovenschotel zit vol heerlijke groenten zoals zoete aardappel, broccoli, wortel en courgette. De ras el hanout kruiden geven er een zoet-pittige smaak aan die echt ontzettend lekker is. Het gehakt, de laag aardappelblokjes en het bladerdeeg maken de ovenschotel af.


Ingrediënten:

  • 400 gr aardappels, geschild en in blokjes
  • kokosolie, of olijfolie, om in te bakken
  • 500 gr gehakt
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 1 grote zoete aardappel, in blokjes
  • 1 klein stronkje broccoli, in kleine roosjes

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een grote ovenschaal in en bestrooi wat paneermeel over de bodem.

2Kook de aardappels 10 minuten in ruim kokend water. Giet af.

3Verhit een beetje olie in een grote koekenpan of wok. Bak het gehakt bruin en rul en voeg dan courgette, zoete aardappel, broccoli en wortel toe. Voeg de ras el hanout toe. Bak ongeveer 10 minuten tot de groenten enigszins zacht zijn.

4Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de gekookte blokjes aardappel. Schenk hierover de losgeklopte eieren, maar laat een beetje achter, hier bestrijk je het bladerdeeg straks mee. Bestrooi de aardappelen licht met wat zout en peper. Bedek nu met de lap bladerdeeg en stop goed in aan de randjes en hoekjes. Bestrijk met het overgebleven ei. Snij nu wat sneetjes in het bladerdeeg zodat stoom kan ontsnappen tijdens het bakken.

5Bak de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het bladerdeeg goudbruin is.

Opbrengst:

4 broodjes