Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
35 min.

Belgische wafels zijn zachte en smakelijke wafels gemaakt met gist. Serveer met boter, room, vers fruit, jam, honing of stroop.


Ingrediënten:

  • 1 (7 gr) zakje gedroogde actieve bakkersgist
  • 60 ml warme melk (45 graden C)
  • 3 eierdooiers
  • 650 ml warme melk (45 graden C)
  • 175 gr boter, gesmolten en afgekoeld tot lauw

Bereidingswijze:

1In een kleine kom, los je de gist op in 60 ml warme melk. Laat staan totdat het romig is, ongeveer 10 minuten.

2In een grote kom, meng je de eidooiers, 60 ml van de warme melk en de gesmolten boter. Roer het gistmengsel, suiker, zout en vanille erbij. Roer vervolgens de resterende warme melk afwisselend met de bloem erbij, eindigend met bloem. Klop de eiwitten tot ze zachte pieken vormen; meng door het wafelbeslag. Dek de kom goed af met plasticfolie. Laat het rijzen op een warme plaats tot het verdubbeld is in volume, gedurende ongeveer 1 uur.

3Verwarm het wafelijzer. Bestrijk met olie en verdeel 125 ml beslag (of zoals aanbevolen door de fabrikant) met een lepel in het midden van het wafelijzer. Sluit het deksel en bak totdat het ophoudt te stomen en de wafel goudbruin is. Serveer onmiddellijk of houd warm in een 100 graden oven.

Opbrengst:

8 broodjes