Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
90 min.

Dit cakerecept, afkomstig uit Congresbury, heeft een lichte gembersmaak. Snij in parten en serveer ze zoals je met een scone zou doen – heerlijk met thee.


Ingrediënten:

  • 125g boter
  • 4 eetlepels witte suiker
  • 200 gr witte bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200 C / gasovenstand 6. Vet een cakevorm of springvorm met een diameter van 23cm in.

2Mix de 125g boter en 4 eetlepels suiker glad. Meng (door een zeef) de bloem, bakpoeder en 1 theelepel gemberpoeder. Voeg het bloemmengsel aan de boter en suiker toe en roer tot een stevig deeg ontstaat.

3Druk het deeg in de ingevette cakevorm en bak gaar in 15 tot 20 minuten tot de cake stevig en licht goudkleurig is aan de bovenkant. Laat de cake 10 minuten afkoelen in het bakblik, verwijder dan het blik en laat op een rooster verder afkoelen.

4Leg de cake op een opdienschaal. Meng de poedersuiker, resterende boter, golden syrup en 1 theelepel gemberpoeder in een sauspan; verwarm dit op midden-laag vuur tot de boter en suiker zijn gesmolten. Schenk de warme glazuur over de cake en zet de cake in de koelkast om het glazuur te laten afkoelen. Als de cake is afgekoeld, snij hem dan in 8 punten.

Opbrengst:

8 broodjes