Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
180 min.
Klaar in:
210 min.

Oftewel Hongaarse goulash. Deze wordt niet met rijst gegeten maar met stevig brood. Het lijkt een beetje op soep maar dat is het toch niet. Alle kruiden en ingrediënten kunnen al naar gelang toegevoegd worden.


Ingrediënten:

  • 500 gr (of meer) draadjesvlees (sucadelappen of riblappen)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 liter gekookt water
  • 3 laurier blaadjes
  • 10 zwarte pepertjes
  • 6 jeneverbessen
  • halve eetlepel komijn zaad
  • 1 eetlepel vegeta (kruiden mix)
  • 1 eetlepel majoraan
  • 1 eetlepel paprika kruiden

Bereidingswijze:

1Vlees in kleine stukjes snijden en aan de buitenkant dicht schroeien. Vuur laag zetten en voorzichtig gekookt water toevoegen, net als de jeneverbes, komijn zaad en hele zwarte peper. Laten sudderen tot het vlees bijna zacht is. De kook tijd is een beetje afhankelijk van wat het vlees doet.

2Vervolgens vegeta erbij net als de aardappelen, ui, paprika en tomaat (met of zonder schil) mee sudderen tot het zacht is daarna afmaken met knoflook, zout en resterende kruiden (gooi niet gelijk alle hoeveel heden erbij maar kijk wat jij het lekkerste vindt). Wacht met de hete paprika poeder! Gas uit en nog even een half uurtje laten trekken.

3Opdienen met aardappelbrood of brood dat niet uit elkaar valt indien in de goulash gedompeld. Eventueel op het bord nog een flinke theelepel zure room toevoegen en nu pas de hete paprika poeder.

Opbrengst:

6 broodjes